Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Curry van vis en zeevruchten

0 witte rijst (voor erbij)500 g visfilet (bv. zeeduivel, zeebarbeel)8 scampi's (of grote garnalen, gepeld)2 teentjes knoflook1 kl garnalenpasta (trassi)4 lente-uien2 wortelen100 g peulen100 g diepvries erwt3 cm verse gember20 g gepelde amandelen400 m... bekijk recept »

Salade met gegrilde vis met mango

400 g vis (witte, bijv. zeeduivel, kabeljauw,...)1 mango (rijpe)3 wortelen1 rode paprika1 groene paprika0.5 prei2 rode uien1 limoensap4 el scheutjes (naar keuze)2 cm verse gember1 stengel citroengras4 el cashewnoten1 el sesamzaadarachideoliepeperzout... bekijk recept »

Vispapillot met sinaasappel

4 stukken vaste vis (witte, van 180 g, bv. zeeduivel of rode poon)2 onbehandelde sinaasappels1 onbehandelde citroen1 takje selder1 el wittewijnazijn1 el poedersuiker1 kl korianderpoeder4 el olijfoliepeperzout1. Boen de citroen en 1 sinaasappel schoon... bekijk recept »

Zeevruchtensoep met gedroogde ham

400 g zeeduivelfilet500 g venusschelpen500 g mosselen150 g gedroogde ham (in reepjes, type pata negra)350 g aardappelen1 sjalot0.5 bosje bladpeterselie350 ml room600 ml visfond1 kl venkelzaadboterpeperzout1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. K... bekijk recept »

Vissersstoofpotje met langoustines

400 g zeeduivelfilet (in blokjes)4 langoustines (rauw)500 g mosselen1 stukje gember (2cm, duimdik)2 limoenen (sap en zeste)1 rode chilipeper2 stengels citroengras400 ml kokosmelk2 teentjes knoflook1 kl paprikapoeder (scherp)2 el olie300 g basmatirijs... bekijk recept »

Zarzuela

400 g zeeduivel400 g zeebaars400 g kabeljauw500 g inktvis6 amandelen2 uien3 tomaten100 ml droge, witte wijn2 el Brandewijn400 ml visbouillon2 tenen knoflook1 el peterselie (gehakt)100 g mosselen (gekookt en uit de schelp)bloemolijfoliepeperzout1. Ver... bekijk recept »

Zeeduivelspiesjes met mangosalsa

650 g zeeduivelfilet1 mango (rijp, geschild en in blokjes)0.5 rode paprika (in blokjes)1 pruimtomaat (in blokjes)1 rode ui (kleine, gesnipperd)1 groene chilipeper (gesnipperd)1 el gekonfijte gember (gesnipperd)1 el koriander (gehakt)1 el bieslook (ge... bekijk recept »

Zeeduivelfilet met rijst en saffraan

600 g zeeduivelfilet (in blokjes)150 g gedroogde tomaten (fijngesneden)250 g langkorrelrijst2 l visfond2 el jenever (oud)40 g kaas (gemalen)1 cl extra vierge olijfolie75 g bakboter1 tl komijnzaad10 druppels tabasco1 potje saffraanpoederpeperzout1. Sn... bekijk recept »

Vissoep met gele curry

2 cm gember (in plakjes)1 teentje knoflook (in plakjes)1 chilipeper1 stengel citroengras (geplet)2 el plantaardige olie2 el gele currypasta (potje)250 ml kokosmelk750 ml visbouillon250 g verse zalm (in blokjes)250 g zeeduivelfilet (in blokjes)1 worte... bekijk recept »

Bouillabaise

4 rode ponen (panklare)400 g visfilets (kabeljauw, zeeduivel...)4 moten paling (liefst zeepaling)200 g scampi500 g mosselen8 langoustines2 vleestomaten1 el geconcentreerde tomatenpuree1 l visfondolijfolie4 knoflookteentjes1 prei1 venkel1 ui1 rode pep... bekijk recept »

Pagina 26 van 29