Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Zeeduivelhammetjes Van Urk In Rozemarijnboter

40 g risottorijstkippenbouillon2 teentjes gerookte knoflook (fijngesneden)30 g boter20 g geraspte oude kaas2 blaadjes witte gelatinezoutpeper1 losgeklopt eiwit1 verkruimelde beschuitfrituurolie8 spaghettislierten4 zeeduivelmootjes a 100 g met bot/gra... bekijk recept »

Zeeduivelhammetjes Van Urk In Rozemarijnboter

40 g risottorijstkippenbouillon2 teentjes gerookte knoflookfijngesneden 30 g boter20 g geraspte oude kaas2 blaadjes witte gelatinezoutpeper1 eiwitlosgeklopt1 beschuitverkruimeld frituurolie8 spaghettislierten4 zeeduivelmootjes a 100 g met bot/graat1 ... bekijk recept »

Bouillabaisse

- 1,5 kg gemengde vis en rauwe schelpdieren zoals rode mulzonneviszeeduivelrode snapperwijtinggrote garnalen en venusschelpen - 225 g smaakvolle tomaten - snufje saffraandraadjes - 6 el olijfolie - I uiin ringen - I preiin ringen - 1 stengel bleekse... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui 1 teen knoflook 1 aardappel 2 worteltjes 2 stengels bleekselderij 900 gram stevigegefileerde vis als kabeljauwzeeduivelrode poon 350 gram rijpe tomaten 3 eetlepels olijfolie 1 1/2 dl witte wijn 6 dl visbouillon stukje sinaasappelschil ... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 grote uifijngesneden 3 el olijfolie 1 preiin dunne ringen 2 teentjes knoflookgeperst 2 tomatenontveldin blokjes dun afgesneden schil van 1/2 sinaasappel 1/2 venkelknolin reepjes 1 dl droge witte wijn 10 draadjes saffraan 1 blaadje laurier 2 takjes ... bekijk recept »

Creoolse Bouillabaisse

2,5 kg diverse vissoorten (bv,zeeduivel,kabeljauw,zeebaars,schelvis,tonijn),500 gr steurgarnalen,1 dl olijfolie,1 ui,1 selderijstengel,1 rode en een 1/2 groene paprika,3 tenen knoflook,1/2 theelepel gedroogde chilies,evt. wat saffraan,2 eetl. peterse... bekijk recept »

Bouillabaisse

Ingredienten: 1 kg visfilet ( tarbottongzeewolf of zeeduivel ) 200 gr mosselen200 gr gamba's gepeld1 ui2 st. bleekselderij stengels2 st. prei3 tomaten3 teentjes knoflookschil van 1 sinaasappel2 venkelknollen1 mespuntje saffraan1 lit. witte tafelwijn1... bekijk recept »

Caldeirada De Peixe

2 kg verse gemengde vis (rogzeeduivelsardientjesgarnalen) grof zeezout 3 grote uien 800 gr rijpe tomaten 1 groene paprika 5 teentjes knoflook 750 gr aardappelen 2 el peterselie 1/4 l olijfolie 1 of 2 piri-piri (hete pepertjes) of piri-piri olie 2 dl ... bekijk recept »

Spaanse Visschotel Met Chorizo

300 g zilvervliesrijst (pak 400 g) 1/2 chorizoworst (a 250 g)in blokjes 1 rode paprikain reepjes 1 gele paprikain reepjes 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) 3 el zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) 2 x 250 g koolvisfilet (diepvries)ontdooid en ... bekijk recept »

Cotriade

1,25 kg visfilets met wit visvlees (bv. heek, koolvis, zeeduivel, wijting, zeebaars... ) 1 l visfumet 400 g aardappelen 2 middelgrote uien 1 glaasje cider (facultatief) 50 g boter 1 royale eetlepel room 4 dikke sneden stokbrood 1/2 bosje gehakte pete... bekijk recept »

Pagina 27 van 29