Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Drie moderne tapas

Rolletje gemarineerde zalm met pesto: 4 grote zuringbladen (of groot blad van raketsla) 4 plakjes gemarineerde zalm (te koop in de winkel) 100 g groene pesto zwarte peper Rolletje rosbief met nori, komkommer, wortel: 150 g gebraden rosbief, in plakje... bekijk recept »

Gemarineerde tonijn met venkelsalade

4 stukken tonijnfilet van 125 g 1/2 sinaasappel 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 venkelknol 75 g rucola 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit 25 g pijnboompittenBoen de sinaasappel schoon en rasp een halve eetlepel oranje schil eraf.... bekijk recept »

Koolvis met kervelsaus

1 uitje 1/2 bosje kervel (ca. 25 g) 300 g koolvisfilets 10 g boter 1 eetlepel citroensap 1 theelepel kruidenbouillonpoeder allesbinder 1 theelepel mosterd 1 dl halfvolle melk- Pel het uitje. Hak het uitje met de kervel zeer fijn. - Was de koolvisfile... bekijk recept »

Zeebanket in een aardappelbakje

10 aardappelen (Bintje) 2 eieren 40 g boter (roomboter) peper zout nootmuskaat 75 g paneermeel 12 sint-jakobsnoten 1 citroen 200 g zeeduivelfilet 100 g champignons 200 g Noordzeegarnaal (ongepeld) 15 g bloem (tarwebloem) 1 dl room 0.5 takjes petersel... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis (pesce fresco, rombo, nasello, merluzzo, gamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 f... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis 1 potje venusschelpjes 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fles tomatensaus 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 dl droge witte wij... bekijk recept »

Nieuwpoortse waterzooi met Brood cretons

1 liter visfumet 1 kg lotte, zeeduivel( verdelen in 6 stukken) 3 moten zalm (1/2m p/p) 6 stuk st Jacobsschelpen (1p/p) 6 grote scampi (1p/p) 6 filet zeetong (1 opgerolde filet p/p) 3 filet griet (1/2 f p/p) 200 ml verse room 5 cl Ricard 1 staal pr... bekijk recept »

Vispannetje à la Véronique

250 gram kabeljauwfilet 250 gram zalmfilet 250 gram zeeduivel 8 tongfilets 200 gram garnalen 4 wortelen 4 stengels enkel wit van prei 200 ml droge witte wijn 500 ml visfond (uit bokaal) 400 ml volle room 1 eetlepel gehakt marjolein 1 eetlepel ... bekijk recept »

arroz de peixe

150 gram witvis, liefst zeeduivel 12 stuks gamba of tiger shrimp 200 gram kipfilet of dij 5 eetlepels olijfolie 2 stuks flinke uien 6 teentjes knoflook 1 stuks grote tomaat of 2 kleinere 1 bos verse koriander 4 takjes peterselie 1 glas witte... bekijk recept »

Stoemp van asperges

½ bloemkool ½ bot groene asperges ½ bot witte asperges 1 ui 400 g bloemaardappelen peper en zout muskaatnoot 1 klontje boter 1 ei 1 scheutje melk 4 filets Lotte (staartvis of zeeduivel) peper en zout 150 g boter 1 citroen e... bekijk recept »

Pagina 28 van 29