Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Risotto met zeeduivel en zwarte olijven

600 g zeeduivelfilet150 g rauwe hammen (in plakjes)150 g zwarte olijven (zonder pit)1 doosje ansjovis (gezouten)1 sjalot4 tomaten200 ml droge, witte wijn700 ml kippenbouillon200 g risottorijst2 teentjes knoflookhandvol peterselie50 g geraspte parmeza... bekijk recept »

Zeeduivel met pancetta, ui en salie

4 zeeduivelfilet (150 g per stuk)12 plakken pancetta300 g gemengd gehakt2 uien1 teen knoflook1 el salie (gehakt)1 citroen (geraspte schil)1 ei3 el paneermeelboterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Stoof ze glazig in een pan m... bekijk recept »

Gegrilde zeeduivel met groene asperges

4 stukken zeeduivel (moten, 200 g elk)20 groene asperges3 teentjes knoflookverse tijm (naar smaak)olijfoliepepergrof zeezout1. Blancheer de asperges kort in kokend gezouten water. Laat uitlekken. Halveer de knoflookteentjes zonder ze te pellen. 2. Ve... bekijk recept »

Zeeduivel in pancetta

700 g zeeduivelfilet (panklaar)100 g pancetta (in plakjes)250 g rucola4 el olijfolie2 el citroensap2 el kappertjespeper1. Maak de zeeduivelfilet schoon, dep hem droog en kruid met peper. Wikkel er plakjes pancetta rond. Bind op met keukentouw. Gril d... bekijk recept »

Zeeduivel met paddenstoelen en noten

4 stukken zeeduivel (van 300 g elk, met graat)175 g eekhoorntjesbrood (of andere paddenstoelen)12 walnoten2 kl kappertjes (op azijn)4 tenen knoflook1 rode ui4 kl olijfolie4 kl sherry-azijn50 g boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Laat d... bekijk recept »

Zeeduivel met kreeftensaus

1 potje kreeftenfond2 el lichte room1 sjalot2 takjes witte selder3 preiwittenolijfolie1 glas droge, witte wijnlimoensap2 takjes tijm1 blaadje laurierpeperzout600 g staartvis1. Verwarm de oven voor op 200° C. Verdeel de vis in acht gelijke stukken, kr... bekijk recept »

Zeeduivel-cannelloni

8 stukken zeeduivelfilet (ongeveer 2 cm x 10 cm)8 lasagnevellen (groene)300 g jonge spinazieboter3 eidooiers100 droge, witte wijn100 g boter (gesmolten)0.5 citroen (sap van)2 el room (opgeklopt)50 g parmezaan (geraspt)1. Kook de lasagnevellen beetgaa... bekijk recept »

Soep van zeeduivel

800 g zeeduivelfilet (in balkjes)1 wortel (in stukjes)1 koolrabi (in stukjes)0.5 komkommer (in stukjes)1 courgette (in stukjes)1 preiwit (in brunoise)1 stengel bleekselder (in brunoise)0.1 g saffraandraadjes10 g tomatenpuree0.5 teentje knoflook (gepl... bekijk recept »

Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak

800 g zeeduivelfilet250 g oesterzwammen (in reepjes)1 bakje tuinkers1.5 dl room1 dl droge, witte wijn100 g bakboter1 pastinaak (in dunne schijfjes)2 el verse dragon (fijngehakt)nootmuskaatpeperzout1. Borstel de oesterzwammen schoon, snij in reepjes. ... bekijk recept »

Scampi met zeeduivel en kerriesaus

20 scampi's400 g zeeduivelfilet (in medaillons)200 g tagliatelle2 dl visfond1 dl droge, witte wijn2 dl room100 g bakboter2 cl extra vierge olijfolie15 g kervel2 potjes saffraanpoeder0.5 tl kerriepoederpeperzout1. Versnij de zeeduivel in medaillons (3... bekijk recept »

Pagina 7 van 29