Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Waterzooi van zeeduivel met saffraansaus

500 g zeeduivelfilet100 g tarwebloem4 wortelen (fijngesneden)1 preiwit (fijngesneden)2 stengels groene selder (fijngesneden)peperzeezout2 takjes dille8 sprietjes verse bieslook4 sjalotten (fijngesneden)0.5 g saffraandraadjes1 dl visfond0.5 dl Noilly ... bekijk recept »

Zeeduivel met pesto in een spekjasje

2 zeeduivelfilets (panklaar, elk van 400 g)1 bosje waterkers1 takje salie2 el pijnboompitten1 teentje knoflook2 el parmezaan (vers gemalen)60 ml olijfolie150 g spekreepjes (dun)uit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel de zee... bekijk recept »

Zeeduivel met spek en tripelbier

1.3 kg zeeduivel150 g gerookt spek (in plakjes)2 flesjes bier (tripel)2 dl visbouillon30 g boter2 el rijstazijnpeperzout1 preiwit2 stengels groene selder150 g zongedroogde tomatenhandvol verse korianderolijfolie10 eieren150 ml slagroomgrof zeezout1. ... bekijk recept »

Zeeduivel met salie in baconjasje

600 g zeeduivelfilet8 plakken mager spek2 kl citroensap1 el boter2 el arachideolie2 dl visfond1 ui8 blaadjes verse salieuit de molen peperzout1. Snipper de ui. Besprenkel de vismedaillons met citroensap. Zet ze een kwartiertje afgedekt in de koelkast... bekijk recept »

Zeeduivel op spinazie met knolselderpuree en saffraansaus

2.4 kg zeeduivelfilet (zonder vlies de volledig graat voor de visfumet)1 kg mosselen2 aardappelen0.5 knolselder1 kg spinaziewortel1 prei100 g zachte kaas (Stilton)1 potje vlaai (Aalsterse)4 dl roomboterolijfolievloeiende bloembosje bieslooksaffraanw... bekijk recept »

Zeeduivel op een bedje van aardappels met scampi's

12 scampi's 3 sjalotten fijngesneden 3 EL olijfolie 2 EL tomatenconcentraat 3 EL cognac 4 vastkokende aardappelen 4 stukken zeeduivel 4 blaadjes peterselie peper en zout 1. Spoel en pel de scampi's. Hou de omhulsels apart. Laat de sjalotten smelt... bekijk recept »

Zeeduivel op zijn Indisch (Korma)

4 zeeduivelfilets van 150 GR 2 uien in schijfjes 1 pot Griekse yoghurt 10 CL zure room 2 TL rode currypasta 1 mespuntje kaneel 1/2 TL komijnzaad 100 GR cashewnoten 2 teentjes knoflook fijngehakt 10 GR geraspte gember 15 CL water 1 bosje korian... bekijk recept »

Mediterraanse zeeduivel

1 kilo zeeduivel 500 gram kerstomaat 2 sjalotten 2 tenen knoflook (groot) 1 citroen 200 gram ontpitte groene olijven 1 soeplepel tijm grof gehakt olijfolie peper grof zeezout 250 ml visfumet of witte wijn1. Verwarm de oven voor op 190° C.2. S... bekijk recept »

Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes

zout 100 g Solo 800 g zeeduivel 1 eiwit (losgeklopt) 2 eetlepels sesamzaadjes 2 venkelknollen peper 2 sjalotten 1 wortel 1 rode paprika 1 teentje look 1 soeplepel tomatenpuree 2.5 dl visfumet 1 tak selder 1. Verwarm de oven voor op 180 grade... bekijk recept »

Zeeduivel met safraan

600 gr zeeduivel 0,8 gr safraan 2 dl droge witte wijn 1 dl droge witte vermouth (Noilly Prat) 3 dl visfond 75 gr koude boter 100 gr gemalen kaas 400 gr jonge spinazi 50 gr solo 50 gr bloem peper&zout (pezo)1. Smelt de solo in een pannetje, niet ... bekijk recept »

Pagina 8 van 29