Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Bourride met zeeduivel

800 g zeeduivel 2 wortelen 2 wit van prei 3 takjes groene selder 2 geschilde en ontpitte tomaten Solo Vloeibaar 1 eierdooier 2 teentjes knoflook 1 dl goede olijfolie peper zout1. 1 Snij wortel, prei en selder in kleine stukjes. Doe ze in ee... bekijk recept »

Zeeduivel met Serranoham en preistoemp

750 gr gekuiste en ontvliesde zeeduivel 8 sneden Serranoham 2 preien 2 dl room solo, bakken en braden 500 gr aardappelen peper&zout (pezo)1. Snijd de gekuiste zeeduivel in 4 filets. Rol de filets in fijne sneden Seranoham. Wikkel de vis in folie e... bekijk recept »

Zeeduivel in een zacht pepersausje met kiwi

800gr. zeeduivelfilets 4 koffielepels roze pepers op sap 4dl. verse room 2 kiwi's 1 kleine,rijpe ananas zout en peper 50gr. boter 10gr. bloem 1. Schil de ananas en snij deze in blokje. Schil de kiwi en snij in plakjes van ½ cm.2. Snij de zeeduive... bekijk recept »

Gebakken zeeduivel met witloof

600 g zeeduivel in 4 stukken gesneden 20 g Solo Light 20 g Solo Vloeibaar Light 4 stronken witloof 5 g suiker peper en zout 1 theelepel geraspte sinaasappelschil 1 theelepel geraspte limoenschil 1 flesje Hoegaarden 1 takje verse tijm 1. Snij het ... bekijk recept »

Zeeduivel in sinaasappel- en mosterdsaus

600 g zeeduivel boter olijfolie 3 dl room 4 dl visfumet 2 dl riesling 200 g sjalotten sap van 1 sinaasappel 1 el mosterd peper zout1. Snij de zeeduivel in 4 porties. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Bak ze bruin in wat olijfolie. Zet... bekijk recept »

tajine van zeeduivel en ui

800 gram zeeduivel 500 gram ui visfond of water 100 gram rozijnen 1 gram saffraan 50 ml honing 20 gram amandelsnippers olie zout1. pel en snijd de ui in stukjes en smoor deze in de tajine of pan met een beetje olie. als d ui glazig is,de saffraa... bekijk recept »

Nage van zeeduivel met kleine groenten

600 g zeeduivel 1 Iglo Stoomzakje Groentemix Bloemkool-Wortelen 500 ml water 1 bouillonblokje Knorr Finesse Groenten 1 koffielepel currypasta 8 blaadjes lavas of maggikruid 400 g noedels 1. Bereid het stoomzakje met de groentemix volgens de instruc... bekijk recept »

Zeeduivel met tomatensalsa

4 tomaten 1/2 bosje basilicum 2 teentjes knoflook 800 gr zeeduivel 1 chilipepertje, mag ook gedroogd uit het molentje 1 kl tomatenpuree 1 tl oregano olijfolie peper&zout (pezo)1. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.2. Snipper de basilicum ... bekijk recept »

Zeeduivel met witte kool, tomaat en mosterd

500 g zeeduivel (staartvis) 1 kleine witte kool 6 mooie tomaten 1 mespunt komijn 20 cl witte wijn 3 cl witte wijnazijn peper van de molen zeezout 2 el fijne mosterd 20 g Solo 1 dl light room 1/2 busseltje kervel 1. Verwijder het vel van de zee... bekijk recept »

Met Calvados geflambeerde zeeduivel

1.2 kg schoongemaakte zeeduivel of lotte 80 g halfzoute boter 2 uien 5 cl fine calvados 2 cl perenlikeur 1 snuifje jamaïcaanse piment 4 boskoop appels 5 cl oude calvados 1 snuifje kaneel 8 vellen brikdeeg1. Snijd de zeeduivelfilets in porties van 50g... bekijk recept »

Pagina 9 van 29