228 recepten met entrecote
4 entrecotes 120 g boter Zout Peper 1 ui 1 teeentje knoflook 1 1/2 dl runderbouillon 3 zwarte peperkorrels Tijm 1 laurierblaadje 1/2 dl rode wijn 3 g suiker 1 theelepel aardappelmeel Fruit voor de saus de ui in 1 eetlepel van de boter, voeg de knofl... bekijk recept »
1 entrecote 300 gr morieljes 300 gr aardappelbolletjes 300 gr in rechthoekjes gesneden spek Gehakte peterselie 1.5 el kalfsfond De entrecote in boter bakken (is klaar als er rood sap naar boven komt) De paddestoelen wassen en in de oven laten drogen... bekijk recept »
1 ui 1 wortel 50 gr mager spek 500 gr runderschenkel Boter 50 gr bloem 1 teentje knoflook 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) 2 sjalotten 4 dl bordeaux-wijn 1 tl peperbolletjes 2 el cognac 4 entrecotes van ca 180 gr elk 1 el olijfolie Pepe... bekijk recept »
2 sjalotten 4 ansjovisfilets 4 entrecotes 50 gr. champignon 75 gr. boter 2.5 dl. kalfsfond 2 blaadjes basilicum, verse 0.5 bolletje knoflook 2 el. wijn, witte 2 el. room 1 tl. citroensap Kervel, verse Dragon, verse Peterselie, verse, gehakte Peper Zo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 750 g aardappels zeezout zwarte peper 5 eetlepels olijfolie 3 takjes rozemarijn droge witte Huiswijn 4 entrecotes à 150 g 150 ml crème fraîche 4 theelepels dijonmosterd 2 eetlepels cognacVerwarm de oven voor op 230ºC. Borstel de aard... bekijk recept »
Voor 2 personen: 6 kleine uien 25 gr boter 1 1/2 dl donker bier 1 theelepel tijm 2 entrecotes á 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek zout, peperPel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ... bekijk recept »
4 entrecotes, kruidenboter, stokbrood Marinade: 4 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 eetlepel rode wijn 1 eetlepel balsamicoazijnMeng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Marineer hierin de entrecotes gedurende ca. 60 min... bekijk recept »
Entrecote champignons kalfsfond madeira peper en zout- Entrecote met peper en zout bestrooien en in bruine boter aan 2 kanten goed bruin bakken. - De entrecotes uit de pan halen. - Champignons in braadboter aanfruiten. - De braadjus met madeira afblu... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 entrecotes (van zon 175 gram elk) 2 sjalotjes 25 gram bloem 50 gram boter 1 dl rode wijn 2 dl vlees- of gevogeltefond wat peper en zoutLaat de entrecotes op kamertemperatuur komen. Verwarm de borden voor. Pel en snipper vervo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 5 eetlepels (olijf)olie 2 bolletjes knoflook 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) 1 sjalotje 1/2 fles volle rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) (versgemalen) zwarte peper 3 eetlepels sherry 2 eetlepels suiker 75 g carbonarareep... bekijk recept »