209 recepten met fricandeau
1. Bestrijk 2 sneetjes witbrood royaal met abrikozenjam of mangochutney. Leg er plakjes komijnekaas op. Verdeel over één kaassneetje gerookte kipfilet (vleeswaren) en dek af met het andere sneetje met komijnekaas. Ook lekker met fricand... bekijk recept »
1kg varkensfricandeau - zout - peper - mosterd - 200g boter Bereidingswijze 1. Geef met scherp mesje enkele inkervingen in de vetrand van fricandeau en droog vlees goed af met keukenpapier. 2. Vrijf het vlees in met zout en peper en laat dit 30 min. ... bekijk recept »
2 flinke aardappelen 1/2 courgette 1/2 paprika 2 tomaten 1 kleine ui restje vlees b.v. rolladefricandeau (eventueel een dikke plak vleeswaar halen bij de slager) 1 teentje knoflook 1 theelepel Provencaalse kruiden 1 theelepel rozemarijn (zee)zout) z... bekijk recept »
300 gram varkensvlees of fricandeau 1 el olie 1 el citroensap 1 el milde kerriepoeder 4 schijven ananas 4 el mayonaise 4 el zure room 2 el fijngehakte munt 1 el gembersiroop zout 1. Snijd het vlees in 24 stukjes, meng ze met de olie, het cit... bekijk recept »
1 kilo varkensvlees (b.v.filet of fricandeau)1 bolletje verse knoflook1/4 l slagroom300 gr Gorgonzolawitte wijnpeper en zoutpeterseliebloemolijfolie. Het vlees in dunne lapjes snijden en kruiden met peper en zout,daarna licht door de bloem halen.Een ... bekijk recept »
85 cc zoete sojasaus2 eetlepels limoen of citroensap2 eetlepels wodka of cognac1 eetlepel plantaardige olie2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)2 theelepels gemalen komijn (djinten) 4 theelepels fijngehakte knoflook4 theelepels fijngeraspte gember... bekijk recept »
3 dl. yoghurt sap van 1 citroen 2 uien 1 teentje knoflook zout 3 ingelegde pepertjes (piri-piri's) 1 theel. scherpe kerriepoeder 1/2 theel. gemberpoeder 375 gr. biefstuk 375 gr. mals lamsvlees (fricandeau of schouder) 3 eetl. olie 1 bos pe... bekijk recept »
1 kg fricandeau 75 gram boter 2 uien 1 kleine bleekselderij 1 wortel 1/2 bosje peterselie zout witte peper 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 wijnglas rode port In braadpan boter verhitten en hierin het braadstuk dat gekruid is met zout en peper aan al... bekijk recept »
Kalfsfricandeaugekookte (12 plak.) Tonijnop olie (0.66 blik) Roomzure (8 el.) Ansjovispasta (2 tl.) Aceto balsamico (2 el.) Kappertje (4 el.) Peper en Zout. 4 min. Meng de tonijn samen met de room, ansjovis en azijn en breng de tonijnsaus op sm... bekijk recept »
450-500 g mals en mager varkensvlees (bv fricandeau)1 ui1 teentje knoflook30-40 g gemberwortel1,5 el (archide)olie3 dl bouillon4-5 el tomatenketchup1 el chinese sojasaus2 thl suiker1 thl citroensap of azijn1,5 thl ma?zena Verhit de olie en fruit hier... bekijk recept »