151 recepten met ossenhaas
Voor 4 personen: 700 gram ossenhaas 1 deciliter bier 1 gehakte ui 2 tenen knoflook uit de knijper 1 theelepel chilipoeder 2 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels bruine suiker 2 eetlepels grove mosterd zout en peperPrik met een vleesvork gaatjes in de... bekijk recept »
voor 10 personen: 1,5 kg ossenhaas 3 liter kalfsfond 300 gram bouquet-garni (wortel, prei ui, knolselderij en champignons)Breng de kalfsfond aan de kook. Bind de ossenhaas op. Zet het bouquet-garni aan in een pan. Doe de kalfsfond in een slede en voe... bekijk recept »
400 gr. ossenhaas5 eetl. schenkstroop5 eetl. Japanse sojasaus4 eetl. olie zoutpeper1 blik lycheessesamzaad Voorbereiding Snijd de ossenhaas in dikke repen. Schenkin een schaalde stroop over het vlees en schep het goed om.Laat het vleesafgedektin de ... bekijk recept »
250 g ossenhaas 1 kleine ui 50 g peultjes 1/2 bakje shii-takes (paddestoelen) 1/2 rode paprika 1 struikje paksoi 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olie 2-3 eetlepels oestersaus (versgemalen) zwarte peper Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijd... bekijk recept »
1 fijngehakt teen knoflook 1 dl. olijfolie 250 gram ossenhaas 2 eetlepels pijnboompitten 100 gram rucola 2 eetlepels kappertjes (potje) 125 gram Parmezaanse kaas aan een stuk Meng de knoflook met de olie. Leg de ossenhaas een paar minuten in de diep... bekijk recept »
50 gram spekreepjes4 volle eetlepels paprikamelange met schapenkaas (potjePelopennese)1 eetlepel goulashkruiden1 dl. rode wijn (of bouillon)2 takjes tijm400 gram (Argentijnse) ossenhaas. Voorbereiding 1. In steelpan spekreepjes op zacht vuur in circa... bekijk recept »
Ingredienten:300 gram ossenhaas150 gram eendenlever100 gram parmezaanse kaas1 grote wintertruffel Truffelvinaigrette:2 dl. Truffeljus1 theelepel truffelolie4 dl ma?skiem olie1 klein sjalotje1/2 appel geschild en gesneden1/2 dl. witte wijnazijn3 dl. R... bekijk recept »
250 gram champignons grofgehakt, 200 g ossenhaas, 2 el rode wijnazijn, 2 dl eerste persing olijfolie, 1 sjalotje fijngehakt 10 groene asperges 1 el olijfolie, 3 teentjes knoflook in plakjes, ? limoenschil geraspt 1 grote bos basilicum, 50 g Parmezaan... bekijk recept »
300 gr. ossenhaas aan 1 stuk6 el. pesto3 gedroogde tomatenzout en peper20 basilicumblaadjes2 el. olijfolie50 gr. parmezaanse kaas aan 1 stuk Vlees voor het serveren 30 min. in de diepvries leggen. Het daarna in dunne plakken snijden en over 4 borden ... bekijk recept »
600 gr. ossenhaas 2 sjalotjes 20 gr. boter 0.1 l. madeira 0.2 l. kalfsfond 1 el. olie 1 el. mosterdgrove 2 el. tuinkruiden Zout en peper Voorbereiding Verwarm de oven in 12 minuten voor op 250 graden Bereidingswijze De ossenhaas in de lengte open sni... bekijk recept »