151 recepten met ossenhaas
200 gram (stuk) rauwe ossenhaas 2 eetl. citroensap zout peper 4 eetl. extra vergine olijfolie 55 gram parmezaanse kaasdun geschaafd 4 eetl. bladpeterseliefijngesneden schijfjes citroen voor garnering ciabatta of focaccia snijd met een scherp mes d... bekijk recept »
1 zakje verse italiaanse kruiden (20; g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zakje verse basilicum (15 g) 4 teentjes knoflook 4 ossenhaasjes 3 eetlepel(s) olie 1 (versgemalen) zwarte peper 2 eetlepel(s) boter 1 (zee)zout Voorbereiden: Tijm en rozemarij... bekijk recept »
2 l Mondueuse du Bugey 250 gr sjalotten 100 gr fijne kristalsuiker 20 cl zwartebessenlikeur 180 gr ossehaas per persoon 1 beetje zout en peper1. De rode wijn, de suiker en de gehalveerde sjalotten inkoken. De saus moet licht stroperig worden (moet aa... bekijk recept »
1 knolselderij 250 g ossehaas 250 g kastanjechampignons 500 g groene asperges korianderzaad bieslook 1 sjalotje 1 ui rijstbloem Vodka paneermeel 1 l runderbouillon zout en peper olijfolie 1. Begin met het snijden van de knolselderij. Een gedee... bekijk recept »
1 kg Ossenhaas 4 el olijfolie 1 fijngehakte teenjes knoflook gehakte peterselie 3 fijngehakte sjalotjes peper Deeg: 400 gr bloem 100 gr grof zeezout 3 laurierbladjes Peterselietakken 0.7 dl lauw water 3 eieren peper Portsaus: 80 gr boter 2 dl... bekijk recept »
1 pond ossenhaas 12 kwarteleitjes 12 plakjes pancetta (of parmaham) truffelmayonaise 1/2 dl olijfolie extra vergine 2 eetlepels worcestersauce 1 eetlepel zoute ketjap peper en zout steekring1. Hak de ossenhaas heel fijn met een scherp mes (niet m... bekijk recept »
1 kg ossenhaas400 g gemengde bospaddenstoelen (schoongemaakt en in plakjes)100 g mascarpone3 teentjes knoflook (gesnipperd)4 sjalotten (gesnipperd)4 el droge, witte wijn1 el tijm (gesnipperd)boter200 ml bruine fond6 el porto (rode)1 el graanmosterdro... bekijk recept »
4 stukken ossenhaas (elk 200 g)16 groene asperges1 stokbrood (in sneetjes)4 teentjes knoflook (geperst)4 el rode wijn1 limoen (sap van)1 el worcestersaus1 el sojasaus150 g boter (op kamertemperatuur)4 kl komijnpoeder2 kl koriander (poeder)1 kl paprik... bekijk recept »
1 ossenhaas (van 1,2 kg)2 vellen bladerdeeg1 eidooier20 g zwarte truffel10 cl truffeljus (bij de poelier of delicatessenzaak)150 g boter2 el olie (om te bakken)fleur de selpeperzout1. Hak de truffel heel fijn en meng met 100 g zachte boter. Bewaar in... bekijk recept »
1.6 kg ossenhaas350 g Parijse champignons1 kg witloof (net gaar gekookt)1 kg vitelotte-aardappelen (paarse aardappelen)1 rol bladerdeeg (vers)1 el broodkruim2 eidooiers (losgeklopt)1 ui (fijn , gesnipperd)olijfoliebotertakje oreganopeperzout1. Verwar... bekijk recept »