Recepten met riblappen

171 recepten met riblappen

Riblappen

Riblappen Rund: De riblappen zijn de malste stooflappen van het rund ( dunne lende) en het snelst te bereiden.

Mediterraan draadjesvlees

750 gram riblappen of doorregen runderlappen50 gram boter50 milliliter olijfolie2 rode uien gesnipperd3 teentje knoflook in plakjes1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes200 gram chorizo in blokjes of plakjes250 milliliter hete vleesbouillonflesje ro... bekijk recept »

Hachee

1 kg riblappen, in blokjes2 eetl. bloemzoutversgemalen peper2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct500 g uien, in halve ringen1 eetl. bruine of rietsuiker2 eetl. rodewijnazijn2 blaadjes laurier1-2 bruine boterhammen, zonder korsten, verkruimeld1 flesje... bekijk recept »

Beesvleisstoofpotje

1 kilo riblappen(in stukjes)1 el paprikapoeder2 tl borrie(of koenjit)1 tl cayennepeperhalve tl peri-peri1 el groene kruidenmix (bv bieslookmuntbasilicumsalie of Provencaalse kruiden) 2 el peterselie2 el garam masala(of kerriepoeder)5 blaadjes laurier... bekijk recept »

Rundvleesstoofpot

1 kg rundvlees (bv riblappen)oliebakboter100 gram magere spekreepjes2 grote uien1 flesje bokbier1 kruidenbouillonblokje2 sneetjes volkoren-ontbijtkoek1 grote of 2 kleine goudreinetten100 gram ontpitte gedroogde pruimenmosterd2 eetlepels balsamico-azi... bekijk recept »

Provençaalse runderstoofpot

voor 4 personen: 1 kilo doorregen runderlappen (riblappen) 2 uien of 6 sjalotjes 250 gram kastanjechampignons 1 winterwortel 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 50 gram boter 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels bloem 125 gram magere gerookte spekblokjes ... bekijk recept »

Toscaanse Runderstoofschotel

4 eetlepels olijfolie 2 tenen gepelde en gehakte look1 eetlepel verse en gehakte rozemarijn1 kruidnagel1 laurierblad1 afgestreken eetlepel zout en wat peper1 glas rode wijn 2 kleine blikjes tomatenpuree, losgeroerd met water750 gram riblappen in dobb... bekijk recept »

Goulash 4

1 kilo uien. 750 gr, rundvlees. (Riblappen of i.d.) 2 rode paprika’s. 3 á 4 teentjes knoflook. 2 theelepels sambal-oelek. (Of meer als je van pittig houdt). 3 larierblaadjes. Blikje tomatenpuree. Pakje diepvries-erwtjes. Event. peper/zoutVlees b... bekijk recept »

Gentse stoverij

Voor 6 personen: 1 flesje donker Belgisch bier 2 maal 250 g schouderkarbonade 500 g riblappen 3 uien 1 teen knoflook 1 dunne winterpeen 50 g boter 1 laurierblad 4 takjes tijm 1 sneetje witbrood (ontkorst) 1 theelepel scherpe mosterd 2 eetlepels rinse... bekijk recept »

Provencaalse Stoofpot

4 plakken rauwe ham van 0,5 cm dik, 1,5 kg riblappen, 4 uien, 2 winterwortelen, 3 stelen bleekselderij, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 100 gr boter, 1 eetl. Provencaalse kruiden, 0,5 l vleesbouillon (van een tablet), 0,5 l rode wijn, zout, caye... bekijk recept »

Provencaalse Stoofpot

4 plakken rauwe ham van 0,5 cm dik 1,5 kg riblappen4 uien2 winterwortelen 3 stelen bleekselderij1 rode paprika 2 teentjes knoflook100 gram boter1 afgestreken eetlepel gemengde Provencaalse kruiden0,5 liter vleesbouillon (van een tablet) 0,5 liter rod... bekijk recept »

Pagina 12 van 18