1000 recepten met slagroom
Nodig per kopje:: 1 theelepel cacaopoeder 1 theelepel suiker1 likeurglas rum3/4 kopje sterke koffieslagroomBereidingswijze In het voorverwarmde kopje suikercacaopoeder en rum mengen. De hete koffie erover gieten en afmaken met slagroom. In het voorve... bekijk recept »
250 gr. mascarpone50 ml slagroom5 paaseitjes hazelnootpraline5 eetlepels amaretto2 eetlepels (blanke) rozijnensuiker naar smaak. uiteraard kunnen deze vervangen worden of zelfs weggelaten worden uit het recept. Hulpmiddelen Magnetron heb je geen mag... bekijk recept »
2 1/2 dl slagroom 1 el poederkoffie 2-3 tl poedersuiker 160 g pure chocolade Voorbereiding Zet 6 kommetjes klaar Bereidingswijze Verwarm 2 1/2 dl slagroom met 1 el poederkoffie en 2-3 tl poedersuiker en schenk dit over 160 g stukjes pure chocolade. R... bekijk recept »
250 ml. slagroom 250 gr. mascarpone 40 gr. witte basterdsuiker 2 eigelen 1 1/2 pak lange vingers 3 eetl. amandellikeur 100 ml. espressokoffie kleine reep pure chocolade (of cacaopoeder) Hulpmiddelen (beslag)kommen of keukenmachine rechthoekige schaa... bekijk recept »
Gerookte paling,sherry,aroma,groene sambal,suiker,sla,vlees,knoflook,slagroom bolle,stokbrood/ bekijk recept »
1 pak Italiaanse koekjes scheutje Amaretto 1 doos aardbeien (kan ook zonder de aardbeien) 1 liter slagroom suiker 1/2 fles advocaat Breek de koekjes in stukjes en doe er een scheutje Amaretto over. Klop de slagroom met wat suiker. Doe de advoca... bekijk recept »
6 eierdooiers6 el witte basterdsuiker5 dl Marsala wijn1/4 l slagroom2 eiwitten500 g mascarpone1 dl sterke koffieca. 20 lange vingers(boudoirs)cacaopoeder. Bereidingswijze De eierdooiers en de basterdsuiker au bain marie kloppen. langzaam een derde de... bekijk recept »
1 dl Slagroom8 el gestampte muisjes8 dl volle melk100 g pure chocolade2 dl Sambuca Klop de slagroom stijf en breng op smaak met de gestampte muisjes. Verwarm de melk, los de chocolaerin op en klop het schuimig. Schenk de hete chocolademelk in glazen,... bekijk recept »
1 pot kersen (350 gr en sap) 250 ml slagroom 1 el creme fraiche (of 300 ml slagroom en geen creme fraiche) 2 eierdooiers 25 g suiker Laat het sap (300ml) tot de helft inkoken en afkoelen Doe in een pannetje de slagroom (en creme fraiche) en breng dit... bekijk recept »
225 gram fijne kristalsuiker - 2,25 dl sterke koffie - 100 gram glucosestroop (of Golden siroop) - 1/2 liter slagroom - 3 eidooiers Voorbereiding Doe de suiker in een pan met een dikke bodem. Laat het op middelhoog vuur karamelliseren totdat het goud... bekijk recept »