De rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De kidneybonen afspoelen en uit laten lekken. In een ruime koekenpan olie verhitten en de ui ca. 3 minuten fruiten. de knoflook toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken. De bacon kleinsnijden. De bacon en het gehakt aan de knoflook toevoegen en al omscheppend bakken. Als het vlees bruin is, de tomatenblokjes met sap, chilipoeder, gemalen komijn en de kidneybonen erdoor scheppen. De gehakt-tomatensaus ca, 3 minuten op middelhoog vuur doorwarmen, af en toe omscheppen. Intussen de paprika′s wassen en in de lengte doormidden snijden. De zaadjes verwijderen. In een pan met ruim water de paprika′s in ca. 5 minuten beetgaar koken. In een vergiet uit laten lekken. de rijst door de saus mengen. Op smeek brengen met zout. De paprika′s vullen met rijstmengsel.
Gevulde Paprika`s Uit Mexico is een recept van Smulweb.nl