Zoek
Scampi Uit Citoen - Look Marinade A La Trice
4
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
20 a 24 scampi
sap van 1 citroen 3 flinke tenen knoflook
peper en zout naar smaak
5 eetlepels olijfolie Facultatief: piment fort noza (geroosterde gemalen tomaat) 1 teelepel basilicum 1 teelepel bieslook 1 teelepel provencaalse kruiden Voorbereiding Maak met het citroensap
de knoflook (pellen
de kiem verwijderen en door de knijper halen)
peper
zout
piment fort (naar smaak)
noza (naar smaak)
basilicum (gesnippert)
bieslook
provencaalse kruiden en de olijfolie een marinade door alles goed te mengen. Ontdoe de scampi van hun pantser en verwijder het darmkanaal. Laat de scampi gedurende een uur rusten in de marinade in de koelkast. Draai ze na een half uur om. Bereidingswijze De scampi op spiesjes steken en kort grillen op de BBQ
of de scampi wokken of onder de salamander leggen in de oven. Serveertips Deze scampi zijn heerlijk met vers brood of lookbrood
eventueel vergezeld van een eenvoudig groentenslaatje.
Tip: indien je de scampi niet op de BBQ bakt
ze eerst goed laten uitlekken. Foto's /
Bereiding
De scampi op spiesjes steken en kort grillen op de BBQ, of de scampi wokken of onder de salamander leggen in de oven.
Scampi Uit Citoen - Look Marinade A La Trice is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Scampi Uit Citoen - Look Marinade A La Trice
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept