Maak eerst de saus: alles mengen. Snijd de knolselderie in julienne en meng direct met de saus. Snijd op dezelfde manier de courgette (met schil) en de wortel. Meng door de selderie en zet minstens een uur koel weg. Rooster de zaden in een droge koekepan. Snipper met een scherp mes 2 vijgen en snijd de andere in plakjes. Vlak voor het opdienen: zaden + vijgensnippers door de salade scheppen, houd wat zaadjes achter voor de garnering. Leg de ring middenop een bord en schep de salade erin, lichtjes aandrukken, vullen tot 4 cm hoog. Haal voorzichtig de ring weg en leg een paar plakjes vijg op het saladetorentje. TOAST: snijd de sneetjes brood in vieren, leg ze op een bakplaat en gril ze aan een kant (in de oven). Draai ze om en leg op ieder toostje eeen plakje geitenkaas. Terug onder de gril tot de kaas begint te smelten.
SELDERIESALADE MET VIJGEN is een recept van Smulweb.nl