Hak de ui in grove stukjes met een halvemaan-mes of een gewoon mes. Laat dan de ui zachtjes bruin worden in een steelpan met de helft van je boter. Voeg de rijst toe en blijf 2 minuten lang roeren op een middelhoog vuur. Houd de steelpan goed vast tijdens het roeren. De rijst hoort op te zwellen en iets geroosterd te zijn. Giet de wijn erbij en blijf roeren tot alle wijn verdampt is. Los je bouillonblokje op in heet water. Dan kan je lepel voor lepel je bouillon toevoegen. Blijf de hele tijd roeren en voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige is opgenomen door de rijst. Laat alles zo′n 20 minuten suddeen,terwijl je steeds bouillon blijft toevoegen/. Blijf wel de hele tijd roeren,anders gaat de rijst aan de pan plakken. Proef de rijst na 16 minuten om te zien of hij gaar is. Je rijst moet gaar zijn,maar niet te slap. Haal waneer je de rijst gaar is de pan van het vuur en roer de andere helft van je boter erdoor. Voeg dan de saffraan toe en rer tot de rijst mooi geel gekleurd is. Roer als laatste de Parmezaanse kaas erdoor en je kan opdienen ...
Risotto Met Kaas En Saffraan is een recept van Smulweb.nl