In pan water aan de kook brengen. Aubergine wassen, in blokjes snijden, bestrooien met zout en ca. 30 minuten laten staan. Intussen bladerdeeg laten ontdooien. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen In kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Oven voorverwarmen op 200 C. Aubergines afspoelen en vocht eruit drukken. In koekenpan olie verhitten en aubergineblokjes bakken. Knoflook erboven uitpersen, helft van kruiden toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Tomaatblokjes toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Rozijnen en pijnboompitten erdoor scheppen en pittig op smaak brengen met zout en peper. Vormpjes invetten. Bladerdeeg uitrollen tot langwerpige lap. Hieruit 2 rondjes steken van ca. 22 cm. Vormpjes bekleden met deeg. Auberginemengsel erin scheppen. Geitenkaas in plakken snijden en erop leggen. Bestrooien met rest van kruiden. Taartjes in midden van oven In ca. 15 a 20 minuten gaar bakken.
Mediterraan Auberginetaartje Met Geitenkaas is een recept van Smulweb.nl