Zoek
Sinaasappelsorbetijs
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 dl water
120 gr. suiker
2 dl vers sinaasappelsap
1 eiwit of 1/8 dl. slagroom
25 gr. basterdsuiker Hulpmiddelen Diepvries of ijsmachine Hulpmiddelen - Diepvries of ijsmachine Voorbereiding In en pannetjes het water aan de kook brengen en de suiker hierin oplossen.
De oplossing laten afkoelen.
Het sinaasappelsap zeven en door de suikeroplossing roeren.
Het sinaasappelstroopje ineen diepvriesdoos schenken en enkele uren in het vriesvak plaatsen. Om de 30 min. met een vork doorroeren zodat de ijskristallen klein blijven.
Wanneer het ijs halfhard is het eiwit met de bastersuiker stijfkloppen en luchtig erdoor scheppen.
De sorbet nog minstens 2 uur in de diepvries laten bevriezen. Bereidingswijze Van het ijs bolletjes scheppen. Bron Oud ah recept Foto's /
Bereiding
Van het ijs bolletjes scheppen.
Sinaasappelsorbetijs is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Sinaasappelsorbetijs met camparisiroop
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsorbetijs Met Tequila
0-10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsorbetijs
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-sorbetijs.
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Sinaasappelsorbetijs met camparisiroop
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsorbetijs Met Tequila
0-10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsorbetijs
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-sorbetijs.
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept