Bloem in kom doen en kuiltje maken in het midden. Suiker met gist in 2 dl lauwwarm water oplossen en mengsel in kuiltje schenken. ? el tijm en ? el rozemarijn mengen met salie en lavendel. Kruidenmengsel met 6 el olie en 1 tl. zout langs rand van kom aan bloem toevoegen. Vanuit het midden ingredienten tot glad en soepel deeg kneden. Deeg afgedekt ca. 30 min. Laten rijzen tot volume verdubbeld is. Oven voorverwarmen op 200 graden. Deeg kort doorkneden en in 2 stukken snijden. Elk stuk tot een ovale lap van 1 ? cm. dik uitrollen en op bakplaat leggen. Broden dun met olie bestrijken en met Parmezaanse kaas en rest van kruiden bestrooien. Broden 1 richel onder midden van oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Rest van olie over brood sprenkelen en brood direct serveren.
Fougasse Met Provencaalse Kruiden is een recept van Smulweb.nl