Olijvenbrood

4
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng het water met de gist en laat dit 10 min. staan. Ontpit de olijven en snijd ze in ringen. Doe alle ingrediënten in een kom, met uitzondering van de olijven. Kneed hiervan een soepel deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg plakkerig blijft. Leg de bol deeg in een kom, dek de kom af met een theedoek en laat het deeg één uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed het deeg nog een keer door en kneed er de olijven door. Vorm er een bol van, leg deze op een ingevette bakplaat en laat het deeg afgedekt nog een kwartier rijzen. Bak het af in 20-30 min. op 180°C. Serveer lauw-warm of koud met olijfolie uit Frankrijk en grof zeezout.

Olijvenbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept