Groene Theesorbet Met Bitter Lemon

6
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng het water aan de kook en laat de thee er boven een uiterst laag afgestelde warmtebron 4 - 5 minuten in trekken. Schakel de warmtebron uit. Verwijder de theezakjes. Roer er limoen- of citroensap en geleisuiker door. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de thee koud worden. Doe alles over in een wijde kom. Plaats de kom in de diepvriezer. Klop na 20 minuten de theemassa met 2 vorken even flink op. Plaats de kom opnieuw in de diepvriezer. Herhaal, hierna nog tweemaal steeds na 20 minuten, het opkloppen van de theemassa. Hierdoor worden de grove ijskristallen gebroken. Laat de massa na 1 uur (= 3 x opkloppen) stijf bevriezen. Trek er 2 1/2 - 3 uur voor uit. Plaats de kom met het sorbetijs 10 minuten voor het opdienen in de koelkast. Presentatie: verdeel het sorbetijs over 6 hoge (wijn- of champagne)glazen. Schenk bitter lemon er over. Leg eventueel een klein rood vruchtje, zoals een (bos)aardbeitje, op het sorbet ijs.

Groene Theesorbet Met Bitter Lemon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Rosbief met groenten uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fris gebakje met lemon curd
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept