Breng het water aan de kook en laat de thee er boven een uiterst laag afgestelde warmtebron 4 - 5 minuten in trekken. Schakel de warmtebron uit. Verwijder de theezakjes. Roer er limoen- of citroensap en geleisuiker door. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de thee koud worden. Doe alles over in een wijde kom. Plaats de kom in de diepvriezer. Klop na 20 minuten de theemassa met 2 vorken even flink op. Plaats de kom opnieuw in de diepvriezer. Herhaal, hierna nog tweemaal steeds na 20 minuten, het opkloppen van de theemassa. Hierdoor worden de grove ijskristallen gebroken. Laat de massa na 1 uur (= 3 x opkloppen) stijf bevriezen. Trek er 2 1/2 - 3 uur voor uit. Plaats de kom met het sorbetijs 10 minuten voor het opdienen in de koelkast. Presentatie: verdeel het sorbetijs over 6 hoge (wijn- of champagne)glazen. Schenk bitter lemon er over. Leg eventueel een klein rood vruchtje, zoals een (bos)aardbeitje, op het sorbet ijs.
Groene Theesorbet Met Bitter Lemon is een recept van Smulweb.nl