Snijd de steeltjes van de paddestoelen en borstel ze schoon met keukenpapier of speciaal paddestoelenborsteltje Snijd de paddestoelen in repen van ca. ? cm breed. Slap de bouillon af met zoveel water tot de gewenste sterkte, breng tegen de kook aan en schenk dan door een zeef in een schone pan. Splits het vanillestokje over de lengte, schraap het zwarte zaad eruit, voeg zaad en stokje toe aan de bouillon. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer de bieslook erdoor. Snijd de topstengels van de venkel, halveer de venkel over de lengte en schaaf dunne plakjes op een scherpe rauwkostschaaf. Verhit intussen een anti-aanbak koekenpan met een drupje olijfolie en rooster de paddestoelen op hoog vuur goudgeel. Verdeel de paddestoelen, venkel en boerenham over glazen of voorverwarmde soepkoppen en schenk er bouillon bij tot 2 cm onder de rand. Lepel de bieslookroom op de bouillon.
Gevulde, Romige Champignonsoep is een recept van Smulweb.nl