1 Snijd het vet van de eendenborstfilets en wrijf ze in met het vijfkruidenpoeder. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de filets 1 minuut op de rode zijde. Gril ze 4 minuten op de vetkant en weer 3 minuten op de rode zijde (ze mogen rosé zijn vanbinnen). Keer het vlees regelmatig, zodat een ruitmotief ontstaat. Laat het dan even rusten. Breng water aan de kook in een stoompan (of een pan waarin je een stoommandje of vergiet kunt hangen) en zorg dat het mandje of vergiet het water niet raakt. Snijd de onderste 10 centimeter van de paksoistengels in ringetjes. Verhit de olie in een wok en bak de gember en rode peper tot de gember begint te geuren. Schep de paksoireepjes en de bevroren tuinerwten erbij en roerbak in 5-7 minuten gaar. Stoom de bladeren met stengels van de paksoi met de deksel op de pan in 1-2 minuten beetgaar en frisgroen. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes. Leg de gestoomde paksoi op de borden, schep de roergebakken groenten en de plakjes eendenborst erop. Serveer direct.
Gegrilde eendenborst met paksoi is een recept van Albert Heijn