Gegrilde eendenborst met paksoi

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vet van de eendenborstfilets en wrijf ze in met het vijfkruidenpoeder. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de filets 1 minuut op de rode zijde. Gril ze 4 minuten op de vetkant en weer 3 minuten op de rode zijde (ze mogen rosé zijn vanbinnen). Keer het vlees regelmatig, zodat een ruitmotief ontstaat. Laat het dan even rusten. Breng water aan de kook in een stoompan (of een pan waarin je een stoommandje of vergiet kunt hangen) en zorg dat het mandje of vergiet het water niet raakt. Snijd de onderste 10 centimeter van de paksoistengels in ringetjes. Verhit de olie in een wok en bak de gember en rode peper tot de gember begint te geuren. Schep de paksoireepjes en de bevroren tuinerwten erbij en roerbak in 5-7 minuten gaar. Stoom de bladeren met stengels van de paksoi met de deksel op de pan in 1-2 minuten beetgaar en frisgroen. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes. Leg de gestoomde paksoi op de borden, schep de roergebakken groenten en de plakjes eendenborst erop. Serveer direct.

Gegrilde eendenborst met paksoi is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept