Scherpe gefrituurde vis

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tilapiafilets in lengte halveren, inwrijven met 1 el kruidenpasta en ca. 30 minuten laten staan. Limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. In steelpan 1 el olie verhitten en rest van kruidenpasta ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Limoensap, limoenrasp, laos, bruine suiker en ketjap erdoor roeren. Saus ca. 3 minuten zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met sambal.
  • 2 In koekenpan met hoge rand ca. 1 cm olie verhitten. Stukken vis droogdeppen en in hete olie leggen. Op hoog vuur vis in ca. 8 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Tilapiafilets op schaal leggen en pittige saus erover scheppen. Koriander fijnhakken. Bosui en koriander erover strooien. Serveren met pandanrijst, tomatensalade met ketjapdressing en kroepoek.

Scherpe gefrituurde vis is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Superchocoladetaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Stokbroodje met brie
10 min
Bekijk recept