1 Tilapiafilets in lengte halveren, inwrijven met 1 el kruidenpasta en ca. 30 minuten laten staan. Limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. In steelpan 1 el olie verhitten en rest van kruidenpasta ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Limoensap, limoenrasp, laos, bruine suiker en ketjap erdoor roeren. Saus ca. 3 minuten zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met sambal.
2 In koekenpan met hoge rand ca. 1 cm olie verhitten. Stukken vis droogdeppen en in hete olie leggen. Op hoog vuur vis in ca. 8 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Tilapiafilets op schaal leggen en pittige saus erover scheppen. Koriander fijnhakken. Bosui en koriander erover strooien. Serveren met pandanrijst, tomatensalade met ketjapdressing en kroepoek.
Scherpe gefrituurde vis is een recept van Albert Heijn