1 In kommetje met 4 eetlepels warm water saffraandraadjes weken. Ui pellen en snipperen. Tomaatjes wassen en halveren. Surimi in stukjes snijden. Kipfilet in stukjes snijden. In grote pan 3 eetlepels olie verhitten. Kip in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Uit pan scheppen. Ui in pan doen en ca. 3 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Pepertje erboven verkruimelen en 2 eetlepels olie toevoegen. Rijst al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 750 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Saffraan met weekwater toevoegen. Rijst in ca. 15 minuten onafgedekt op laag vuur gaar en bijna droog koken. Na ca. 10 minuten doperwten erdoor scheppen. Intussen in koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Tomaatjes ca. 1 minuut op hoog vuur al omscheppend bakken. Tomaatjes, kip, mosselen en surimi door rijst roeren en paella goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met salade.