Koude aardappel-roomsoep

8
40 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een (soep)pan. Houd 1 el bosui apart en fruit de rest met de sjalot 2 min. in de boter, zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 20 min. op laag vuur langzaam gaar. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, (versgemalen) zwarte peper en zout naar smaak toe. Laat de soep even afkoelen en laat hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast door en door koud worden. Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe. Schep de soep in feestelijke glaasjes en bestrooi met de rest van bosui.

Koude aardappel-roomsoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Doperwten-roomsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenroomsoep met tuinkers
35 min
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept