1 Bloem boven mengkom zeven. Koriander en 1/2 tl zout toevoegen. Met vingertoppen 75 g boter door bloem kneden, tot kruimelig deeg ontstaat. Eierdooier en evt. 1 el water toevoegen en alles kneden tot stevige deegbal ontstaat. Bal in folie verpakken en 30 min. in koelkast laten rusten.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Elke ui in 6 ringen snijden. Gemberwortel fijnraspen. In koekenpan rest van boter smelten en uiringen 5 min. fruiten. Gemberwortel en jam toevoegen en geheel nog 5 min. zachtjes bakken. Uiringen met vocht over bodem van vorm verdelen. Deeg uitrollen tot ronde lap van 24 cm doorsnede. Deeg over uien leggen, rand aandrukken. In midden van oven taart in 30-35 min. bruinbakken. Taart iets laten afkoelen, met mes van vorm lossnijden. Platte schaal op vorm leggen, samen keren en taart op schaal laten glijden. Lekker met rucolasalade en walnoten.
Zoete uientaart met gele ui is een recept van Albert Heijn