Snij de tomaten in stukjes. Bak de knoflook even in 2 eetlepels olijfolie extra vergine. Voeg er de tomaten en wat fijngesneden basilicum aan toe en sauteer op hoog vuur gedurende 2 minuten. Snij de aubergine in de lengte in fijne schijven en giet er wat olijfolie over. Bak ze op een hete grillpan aan. Snij ook de mozzarella in fijne plakjes. Op elke plak aubergine legt je dan wat mozzarella en een flinke eetlepel tomatensaus. Rol dit alles op. Bak de rolletjes dan 5 minuten in de oven (200°C) en dien op met de overblijvende tomatensaus en fijngesneden basilicum. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood. Variatie: Je kunt het water uit de aubergine halen door zout over de schijfjes te strooien. Spoel ze na 20 minuten af en droog met keukenpapier. Wil je nog iets extra doen bak dan 2 eetlepels broodkruimels in de pan waar ook de knoflook en tomaten in werden gebakken. Strooi ze samen met 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas over de rolletjes, voor je ze in de oven zet.
Rolletjes van mozzarella en aubergine is een recept van Jerryke's Cuisine