Soepje van kabeljauw 'in 't groen'

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken. De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden. Wat gehakte citroenmelisse en dille apart houden voor de garnering. De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten. De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen. De kabeljauwfilet in gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden. De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef. Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter erdoor mengen. De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep. Afwerken met de licht opgeklopte room en garneren met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.

Soepje van kabeljauw 'in 't groen' is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kip
Bekijk recept
Gazpacho met lavaskruid
Bekijk recept
Koud soepje met geitenkaas
Bekijk recept