De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken. De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden. Wat gehakte citroenmelisse en dille apart houden voor de garnering. De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten. De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen. De kabeljauwfilet in gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden. De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef. Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter erdoor mengen. De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep. Afwerken met de licht opgeklopte room en garneren met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.
Soepje van kabeljauw 'in 't groen' is een recept van Jerryke's Cuisine