Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel het knoflookteentje en pers hem uit. Snijd het vlees in blokjes en leg ze in een schaal. Roer 2 eetlepels olie met 1 eetlepel maïzena, peper, zout en de sojasaus tot een papje. Roer hier de gemberpoeder, suiker en knoflook door. Schep dit mengsel door het vlees, dek het vlees af en laat het 30 minuten marineren. Breng 3 deciliter water aan de kook, doe hier de champignons in en haal de pan van de hittebron zodra het weer begint te koken. Laat de champignons 5 minuten wellen. Laar de champignons daarna uitlekken, maar vang het weekwater op. Verwarm in een wok de rest van de olie en schep hierin de kipfilet met de marinade. Laat het vlees goed warm worden, maar niet kleuren. Roer van de rest van de maïzena met 10 eetlepels water een papje. Voeg de champignons en het maïzenapapje aan het vlees toe en laat het 15 minuten zachtjes sudderen.