Mousse van bloemkool

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200° (gasoven 6/7). Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en was die. Breng ruim water met wat zout aan de kook, voeg het sap van de citroen toe en de bloemkoolroosjes. Laat een 15-tal minuten koken. Giet het water af en mix de bloemkool fijn. Scheid de eiwitten van de eierdooiers. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de eierdooiers op met de room en roer het mengsel door de bloemkoolpuree. Breng de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Schep er voorzichtig het eiwitschuim door. Vet met een kwastje een vuurvaste schotel in met wat olijfolie. Giet het mengsel in de schotel en zet hem 45 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de puree over in een kom of dien ze op in de schotel.

Mousse van bloemkool is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept