Gebakken ijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Zet het ijs zo'n 10 minuten buiten de vriezer.
- Vet ondertussen de kommetjes of soufflevormpjes in en bekleed ze met een stukje huishoudfolie. Schep de vormpjes vol met ijs, druk ze aan en strijk ze glad.
- Zet de vormpjes vervolgens minstens 2 uur in de vriezer. Bestrijk de koekjes vlak van tevoren met wat jam.
- Splits de eieren en schenk de eiwitten in een schone mengkom. Bewaar de eidooiers.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Klop de eiwitten met de mixer tot de pieken nog net omvallen. Voeg dan, lepel voor lepel, al kloppend de tafelsuiker (30 gram suiker per eiwit) toe en 1 eetlepel eidooier. Klop het eiwit verder tot het taai en glanzend is.
- Leg de koekjes met de jamkant op de ijsvormpjes en haal ze uit de vormpjes.Neem nu het folie weg. Leg de ijstorentjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Schep op en rond elk ijsje een flinke laag eiwitschuim: het ijs moet helemaal bedekt zijn.
- Schuif de bakplaat hierna iets onder het midden in de oven en laat het schuim in 4-5 minuten lichtbruin kleuren.
- Neem de gebakken ijsjes met een bakspaan direct van de bakplaat en leg ze op borden. Serveer meteen en... smullen maar!

Gebakken ijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept