Schraap de wortelen onder stromend water en hak ze in schijfjes. Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de wortelen goudgeel. Giet de wortelen in een zeef en gooi de olie weg. Doe de wortelen terug in de pan. Kruid met peper en zout en voeg de azijn toe en een glas water. Hak het kaneelstokje in stukken en doe ze samen met de komijn bij de wortelen. Plaats het deksel op de pan en laat 15 minuten koken op een matig vuur. Roer regelmatig om. Schil intussen de sinaasappel met een dunschiller (alleen het oranje deel) en snij de schil in reepjes. Blancheer de reepjes in kokend water en schrik ze meteen onder koud stromend water. Haal nu ook het wit van de sinaasappel en snij die in partjes. Haal het deksel van de pan en verwijder de stukjes kaneel. Voeg er het sap van de halve citroen bij. Kook de wortelen onder voortdurend roeren op een hoog vuur tot het sap dikker wordt. Doe er de sinaasappelpartjes en de schil bij en laat nog enkele minuten doorkoken. Schik de wortelen op een schotel en strooi er de fijngehakte koriander over.
Gekonfijte wortelen met sinaasappel en koriander is een recept van Jerryke's Cuisine