Leg de kippenfilets in een diepe schotel. Rasp er de schil van één sinaasappel boven. Pers beide sinaasappelen uit en giet het sap over de kip. Bedek de schotel met een vel aluminiumpapier en laat 30 minuten marineren in de koelkast. Schil intussen de ananas en snij hem in schijven. Snij elke schijf nog eens doormidden. Verhit de olie in een braadpan en braad de halve ananasschijven aan weerskanten aan. Haal ze uit de pan en leg ze in een schotel. Hou de schotel warm. Haal de kip uit de marinade en doe ze in de hete braadpan. Schroei de filets aan weerskanten dicht en giet dan de marinade erbij. Bak de kip op een zacht vuurtje (anders wordt het vlees hard), zo’n 15 tot 20 minuten (al naargelang de dikte) en draai ze halverwege de baktijd. Was de citroenmelisse en versnipper ze. Haal de kippenfilets uit de pan als ze gaar zijn en leg ze in de schotel bij de ananas. Doe de citroenmelisse en de sojasaus bij het braadvocht. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Giet de saus over de kip. Dien goed heet op.
Kippenfilet met ananas en sinaasappel is een recept van Jerryke's Cuisine