Kip op Normandische wijze

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de kip in stukken. Verhit de olie in een braadpot en laat de stukken aan alle kanten mooi bruin worden. Giet het vet weg en leg de kip op een vel keukenpapier. Doe de stukken kip weer in de pot. Doe er de cider en de gevogeltefond bij en laat 25 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Schil ondertussen de appelen en snij ze in stukken. Doe ze in de pot bij de kip en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Haal de kip en de appelen uit de pot en leg ze op een voorverwarmde schotel. Giet de calvados in de pot. Meng goed en laat op een hoog vuur indikken gedurende 3 tot 4 minuten. De saus moet smeuïg zijn. Doe er dan de room bij. Meng, proef en breng eventueel verder op smaak met nog wat zout en peper Overgiet de kip met de saus. Leg er wat plukjes peterselie op ter versiering. Dien goed heet op.

Kip op Normandische wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept