Zuurkool uit de Balkan

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ui snipperen. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Zuurkool uit laten lekken. Uisnippers met paprikapoeder op zacht vuur in ca. 3 minuten goudgeel bakken in de boter. Paprikareepjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Zuurkool door het ui/paprikamengsel scheppen. Wijn, bouillonpoeder, karwijzaad, jeneverbessen, laurierblaadje en ½ dl. water toevoegen. Goed omscheppen en met het deksel schuin op de pan ca. 30 minuten zachtjes laten stoven. Af en toe omscheppen. Jeneverbessen en laurierblaadje eruit halen. Room erdoor scheppen en op smaak brengen met peper. Lekker met aardappelgratin en dunne runderworstjes. Een recept van Anna van Genieten van vers.NL

Zuurkool uit de Balkan is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Balkan-stoofschotel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balkan Burgers
0-10 min -
Bekijk recept
Koolsalade ?Balkan?
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Balkan Stoofschotel
10-20 min -
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept