Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien (5 à 7 minuten op ontdooistand in de micro of 2 uur afgedekt op kamertemperatuur). Snij middendoor in porties van +/- 2 cm dik.
- Leg op elke portie een sneetje kaas en smeer in met mosterd.
- Omwikkel elke portie volledig met sneetjes gerookt spek. - Verhit de boter in een braadpan en leg er de kippenborstfilets in, de kant met de kaas boven.
- Draai na 2 minuten om en laat ook de andere kant 1 à 2 minuten bakken. Draai opnieuw om en kruid met paprika, cayennepeper en peper ( geen zout, het gerookte spek is al voldoende zout).Strooi er het kruidentuiltje over en giet het bier erbij.
- Dek af en laat op een zachter vuur gedurende +/- 10 minuten gaar worden.
- Haal het vlees uit de pan en schraap de braadresten goed los. Bind lichtjes met wat sausbinder.Wentel de kippenborstfilets nog even door de saus.
- Dien op met aardappelpuree of een gevulde aardappel en fijne boontjes of witloof. TIP: - Wanneer u wat room toevoegt aan de saus smaakt ze nog zachter.

Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept