- Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien (5 à 7 minuten op ontdooistand in de micro of 2 uur afgedekt op kamertemperatuur). Snij middendoor in porties van +/- 2 cm dik. - Leg op elke portie een sneetje kaas en smeer in met mosterd. - Omwikkel elke portie volledig met sneetjes gerookt spek. - Verhit de boter in een braadpan en leg er de kippenborstfilets in, de kant met de kaas boven. - Draai na 2 minuten om en laat ook de andere kant 1 à 2 minuten bakken. Draai opnieuw om en kruid met paprika, cayennepeper en peper ( geen zout, het gerookte spek is al voldoende zout).Strooi er het kruidentuiltje over en giet het bier erbij. - Dek af en laat op een zachter vuur gedurende +/- 10 minuten gaar worden. - Haal het vlees uit de pan en schraap de braadresten goed los. Bind lichtjes met wat sausbinder.Wentel de kippenborstfilets nog even door de saus. - Dien op met aardappelpuree of een gevulde aardappel en fijne boontjes of witloof. TIP: - Wanneer u wat room toevoegt aan de saus smaakt ze nog zachter.
Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd is een recept van Jerryke's Cuisine