Beenham met gebakken appel en witlof

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal licht in. Haal de beenham uit de verpakking en leg het vlees in de ovenschaal. Pel de uien en knoflook en snijd deze in ringen en plakjes. Schil de appels en verdeel deze in partjes. Leg de ui, knoflook, appel en tijm rond de ham. Giet de wijn erbij en verdeel de boter in klontjes over de ham en de appel. Dek de schaal af met folie en zet het gerecht 35 minuten in het midden van de oven. Verwijder intussen de stronkjes uit de witlof en halveer de struikjers in de lengte. Verhit de olijfolie en bak hierin de witlof 5 minuten. Voeg honing, citroensap, peper en zout toe en stoof zachtjes 15 minuten. Serveer het witlof bij de beenham met aardappelpuree.

Beenham met gebakken appel en witlof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept