Spinazie-quiche

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpas lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de creme fraiche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20 - 25 minuten in de oven en bak hem gaar en goudbruin. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Spinazie-quiche is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept