Doe Pandanrijst in een pan op vier delen water en strooi er wat zout bij. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Af en toe even doorroeren. Proef de rijst op beetgaarheid. Zodra er net geen hard korreltje meer in de rijst zit is ie goed. Giet nu de rijst af in een vergiet en spoel af met koud water. Snijd de uien in middelgrote stukjes. Bak ze in zonnenbloemolie op middelhoogvuur onder regelmatig omscheppen. Pers de teentjes knoflook erin uit. Snijd de kipfilet in smalle langwerpige stukjes. Besprenkel met wat zonnenbloemoie en bestrooi met peper en zout. Bak ze mee met de uien en knoflook. snijd de courgette twee keer in de lengte doormidden zodat je vier lange stukken hebt. Snijd deze vervolgen weer in plakjes van ca. 5 mm dik. Snijd de paprika in middelgrote stukjes. Bak alles mee. Schep af en toe om totdat de groenten slap beginnen te worden. Gooi nu de Chicken Tonight erbij. Roer goed om de ingredienten er gelijkmatig doorheen te verdelen. Zet het vuur laag en Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer nu de creme fraiche en een halve eetlepel sambal Manis er gelijkmatig doorheen en bestrooi met de provencaalse kruiden. Laat het geheel op een laag vuur 45 minuten zachtjes doorkoken. Schep het regelmatig om. Roer wat zonnenbloemolie door de rijst. Stoom de rijst op in een afgedekte schaal 10 minuten in de magnetron op 700-800 watt. Schep met een sauslepel de kip in tomaten-roomsaus over de rijst. Direct opdienen. Eet smakelijk!
Kipfilet In Tomaten-roomsaus Met Pandanrijst is een recept van Smulweb.nl