Provencaalse Kip

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de kip goed in met zout,peper,knoflook en boter.Steek in de kip enkele takjes rozemarijn. Schil en was de aardappeltjes en de venkelknollen.Snijd de venkelknollen in tweeen en blancheer ze samen met de aardappels in kokend water. Verwarm de oven tot 220*C.Leg de kip op het rooster in de oven en plaats er meteen een braadslee of een grote vuurvaste schaal onder,gevuld met de groente. Maak een saus van de olijfolie,de rozemarijn,de peper,het zout en de fijngeperste knoflook.Giet hiervan af en toe een beetje over de kip.Zo krijgen ook de er onder geplaatste groente en aardappels een bijzonder smakeloijk aroma.

Provencaalse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept