Meng de tarwebloem,de aardappelpureepoeder en de gedroogde gist in een grote kom. Voeg de suiker,het zout en de knoflook toe en doe er zoveel water bij tot je een mooi glad deeg kunt kneden. Kneed even goed door,bestrooi het deeg met wat bloem en leg het in de diepvriesdoos,druk er zoveel mogelijk lucht uit en doe het deksel erop. Zet de diepvriesdoos gedurende 20 minuten in een bak met heet water,het deeg gaat nu heel snel rijzen,het deksel vliegt er waarschijnlijk af,dit even ter waarschuwing. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden C. Kneed het deeg nog even licht door en leg op de bakplaat. Druk het deeg met je handen plat tot een rechthoek [ongeveer 1/2 van de bakplaat]. Druk er met je vingers kuiltjes in,bedruppel met de olijfolie en bestrooi met de provencaalse kruiden. Schuif de bakplaat in de oven op de middelste richel en bak het brood gedurende 15 minuten,verlaag de oventemperatuur naar 175 graden C en bak het brood in 15-20 minuten goudgeel. Laat licht afkoelen en snij het brood in 15 stukken.
Aardappelbrood Van De Bakplaat. is een recept van Smulweb.nl