Stooflapjes

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruid het vlees met zout en peper.snijd de uien in parten.verhit in de snelkookpan boter totdat het schuim wegtrekt.bak eerst de helft van het vlees rondom snel bruin,neem het dan uit de pan en bak de rest net zo bruin(zo koelt het bakvet niet et snel af,waardoor het vlees niet meer kan dichtschroeien,het vocht loslaat en gaat koken).leg het vlees weer terug in de pan,voeg de uien en 1 thl suiker toe en bak het nog 5 min.voeg dan 3 kruidnageltjes,1 laurierblad,1 tak tijm,nog 1 thl suiker,1 in blokjes gesneden ontvelde tomaat,1 1/2 dl water en 1 bouillontablet toe en breng het aan de kook.wrijf de rand van de pan schoon,sluit deze en breng de pan op druk.temper de warmtebron en laat het vlees in 3/4 uur gaar worden.koel de pan door koud water over het deksel te laten stromen en open hem.roer 2 el maizena en wat koud water los en bind hiermee het braadvocht.

Stooflapjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stooflapjes
0 min
Bekijk recept
Stooflapjes Met Kriek Lambik
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stooflapjes Uit De Antillen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stooflapjes in donker bier
Bekijk recept

Stooflapjes
0 min
Bekijk recept
Stooflapjes Met Kriek Lambik
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stooflapjes Uit De Antillen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stooflapjes in donker bier
Bekijk recept