Kip-pompoensoep

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en snipper de ui en fruit ′m glazig in de boter. Voeg de blokjes pompoen, kippenbouillon, tijm en het sinaasappelsap toe. Laat de soep 15 min. zachtjes koken en pureer ′m. Snij de bosuitjes in ringen en schep ze door de soep. Snij de bakbacon in reepjes en bak die uit in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag. Strooi ze over de soep. Rooster de sneetjes stokbrood knapperig, leg ze in 2 grote ovenvaste soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi de bovenkant met de kaas en zet de kommen even onder een voorverwarmde grill. Laat de kaas smelten en goudbruin worden. Als je wilt, kun je de soep in een uitgeholde pompoen serveren. Pompoenen hol je uit met een lepel, tot je een wandje van 1 a 2 cm overhoudt. Als de pompoen niet recht blijft staan, kun je eventueel een klein kapje van de onderkant afsnijden.

Kip-pompoensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept