Oosterse Mosselsoep

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De helft van de olie in een wok verhitten, mosselen in de wok scheppen en met de deksel op de pan op hoog vuur stomen tot ze opengaan. Regelmatig omschudden.De mosselen uit de wok nemen, dichtgebleven exemplaren weggooien.Een schone theedoek vochtig maken en in een zeef leggen.Het kookvocht door de zeef in een kom schenken. De mosselen uit de schelp halen, 12 mosselen apart houden voor de garnering.In de schoongewassen wok de rest van de olie verhitten. Knoflook, peper en sereh ca. 30 seconden fruiten.Kokosmelk, mosselvocht en het limoensap toevoegen en goed omscheppen.Enkele ringetjes stoneleeks voor de garnering achterhouden, de rest door de soep mengen.Met de deksel op de pan de soep ca. 10 minuten, op zacht vuur laten sudderen.Intussen de mihoen in een kom met kokend water overgieten en ca. 4 minuten laten wellen.De mihoen afgieten en met een schaar in kortere stukken knippen.De mosselen, zonder schelp en de mihoen door de soep roeren en op zacht vuur 2 minuten doorwarmen.

Oosterse Mosselsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept