Zet de bonen in 2 liter water een nacht in de week. Doe er 2 theelepels zout en wat peper bij en breng ze aan de kook. Laat de bonen op een laag vuur ca. 1 uur koken.* Laat in een andere pan de boter bruin worden en braad op hoog vuur de dobbelsteentjes spek en het varkenspoulet aan. Doe er de gesnipperde uien, de soepgroenten en de gepelde en in stukjes gesneden tomaat bij. Snijd de boerenmetworst in plakjes en doe alle ingredienten bij de bonen, met uitzondering van de rookworst en het paneermeel. Laat het geheel nog een half uurtje trekken en doe er dan op het laatst de aan schijfjes gesneden rookworst bij. Breng alles over in een vuurvaste schaal. Bestrooi de massa met wat peterselie en paneermeel. Leg hier en daar wat kleine klontjes boter op de paneermeel en schuif de schaal in een voorverwarmde oven op 175? C en bak nog eens 75 minuten.
Boeren Vleespot Met Witte Bonen is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)