Marokkaanse Citroenkip

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de kip in een grote pan met alle ingredienten behalve de citroenen. Saffraan is een bijzonder kostbaar ingredient in een gerecht waarin de smaak overvleugeld wordt door de citroen en kan daarom qua kleur worden vervangen door kurkuma. Bedek de kip voor de helft met water en laat deze zachtjes trekken. Draai hem tijdens het garen een paar maal om tot het vlees zo zacht is dat het gemakkelijk van het bot getrokken kan worden (ongeveer 1 ? uur) en het kookvocht flink is ingekookt. Leg dan de citroenen in de saus en laat deze een paar minuten koken.

Marokkaanse Citroenkip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met courgette
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept