Smelt de chocolade au bain marie. Klop in de tussentijd de eierdooiers met suiker licht en schuimig en week de gelatine in koud water. Roer de eierdooiers door de gesmolten chocolade en los de gelatine op in 4 el kokend water (ik gebruik hier het water van de bain marie voor). Gelatinemengsel door het chocolademengsel roeren, daarna de nootmuskaat erboven raspen en doorroeren. Een beetje af laten koelen. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de chocolade. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout, dit voorzichtig in 2 of 3 delen door het chocoladeslagroommengsel roeren. Bekleed een vochtig cakeblik met vershoudfolie en schenk de mousse hier in. Laat dit minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Breng voor de siroop het water met de laurier aan de kook en laat dit 20 minuten op een laag pitje sudderen. Verwijder de blaadjes, vul het vocht weer aan tot 200 ml en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en laat dit 5 minuten inkoken, daarna af laten koelen. Stort de mousse, snij hem in plakken (het vergt wat handigheid, mocht je op veilig willen spelen dan kun je een extra blaadje gelatine gebruiken) en schenk de siroop er omheen.
Witte Chocolademousse Met Nootmuskaat En Lauriersiroop is een recept van Smulweb.nl