Wortelsalade En Olijvensalade

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wortelsalade: schil de wortels, was ze en snijd ze overlangs in vieren. Pers de knoflook. Breng in een pan water aan de kook, doe er de wortels en de knoflook in en laat ongeveer 20 minuten koken. Laat de wortels goed uitlekken, schep ze in een schaal, giet de azijn erover, bestrooi naar smaak met komijn, peper en zout en voeg de olijfolie toe. Spoel de peterselie en de koriander af, dep droog en hak fijn. Bestrooi er de wortels mee. Schep voor het dienen alles goed door elkaar. Olijvensalade: schil de paprika?s of leg ze even op de gril en ontdoe ze van het schilletje. Snij de paprika in lange slierten. Verhit de olie en verwarm de slierten paprika hier in, tot ze zachter worden. Haal ze eruit en laat ze even uitlekken. Schep ze in een schaal en meng hierbij de gewassen olijven. Voeg de azijn toe en meng het geheel goed door elkaar, voeg er de gehakte peterselie en koriander. Voeg tot slot zout en peper toe voor de smaak en meng het geheel goed door elkaar.

Wortelsalade En Olijvensalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met ansjovis-olijvensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Libanese Tomaten-olijvensalade
10-20 min -
Bekijk recept
Sinaasappel-olijvensalade
20-30 min -
Bekijk recept

Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsalade met sinaasappel en honing
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoomde zalmfilet met komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veterbolletjes
- 10 min-
Bekijk recept