Zoek
Appelbrood Met Rum
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
750 gr. appels
de helft geraspt en de helft gesnipperd200 gr. suiker2 theel.
kaneel1/2 eetl. cacao1/2 eetl. koekkruiden150 gr. hele noten
(amadelen en/of
hazelnoten150 gr. gehakte vijgen (harde stukken verwijderen)4 eetl. (stroh)rum500 gr.
bloem1 zakje bakpoeder Hulpmiddelen Hulpmiddelen - Voorbereiding Alle ingredienten
behalve de bloem en het bakpoeder
in een grote kom door elkaar scheppen.
Op een niet te warme plaats
minstens 3 tot 6 uur laten intrekken.Af en toe omscheppen.
De oven voorverwarmen op 200 graden.De bloem en het bakpoeder door het appelmengsel
kneden. Bereidingswijze Het deeg in een broodvorm doen en in de oven in circa 1 1/2 uur bruin en gaar bakken.
Je kunt ook twee kleinere broodvormen nemen voor 2 broden. Serveertips Lekker
lauwwarm
met roomboter.Tip voor het kerstontbijt !Eet smakelijk ! Foto's /
Bereiding
Het deeg in een broodvorm doen en in de oven in circa 1 1/2 uur bruin en gaar bakken. Je kunt ook twee kleinere broodvormen nemen voor 2 broden.
Appelbrood Met Rum is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Banaan met rum en sinaasappel
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept
Kraken & Fentimans Curiosity Cola
10 min
Snack
Bekijk recept
Ananas toetje van de BBQ
20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Appelbrood
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnoot-appelbrood
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Appelbrood
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Appelbrood met noten
0 min
Bekijk recept